Tips voor landelijke wanddecoratie

Op zoek naar wanddecoratie met landelijke uitstraling?

Bij het inrichten van een huis komt heel wat kijken. In eerste instantie zijn daarbij de grote lijnen belangrijk, zoals de wandafwerking, muurkleuren en de vloer. Een goede basis is voor iedere woning belangrijk. Maar als de basis staat, komt het leukste deel: het inrichten! Want woonaccessoires geven jouw woning pas echt gezelligheid en sfeer! Vaak zie je daarbij dat de wanden het langst leeg blijven. Daarom geef ik je hier tips en inspiratie om eindelijk die ene kale wand aan te pakken. Want met deze landelijke wanddecoratie maak jij jouw woonkamer helemaal af!

Landelijke wanddecoratie met kaarsenhouder

Het beste van twee werelden. Zo kun je deze landelijke muurdecoratie met kaarsenhouder wel noemen. Zo heb je niet alleen mooie decoratie voor aan de muur, maar geeft het ‘s avonds ook nog eens extra sfeer door het gezellige kaarslicht. Deze wanddecoratie is verkrijgbaar is de kleuren goud en zwart, basiskleuren die passen bij nagenoeg iedere wandkleur en landelijke woonstijl. Daarnaast past de vorm van deze wanddecoratie bij de trend van ronde en organische vormen in huis. Niet voor niets zijn deze items onze best verkochte woonaccessoires in de categorie wanddecoratie.

wanddecoratie landelijk met kaarsenhouder.
Landelijke wanddecoratie kaarsenhouder goud
wanddecoratie landelijk met kaarsenhouder.
Landelijke wanddecoratie wandschaal zwart

Wanddecoratie landelijk met kaarsenhouder.
Spiegel met kaarsenhouder als landelijke wanddecoratie
Landelijke muurdecoratie krans
Een landelijke krans brengt direct sfeer aan de wand

Krans als landelijke muurdecoratie

Een mooie krans van natuurlijk materiaal is een prachtige toevoeging als wanddecoratie in een landelijk interieur. Vaak hang je de krans eenvoudig op met slechts een lange spijker in de muur. Heb je te maken met een dikke, volle krans dan kan je er het best een touwtje om heen binden, waarna je de krans aan dit touwtje op hangt. Dit versterkt ook nog eens de landelijke sfeer. Daarnaast is het ook leuk om een grote krans rechtop tegen een muur aan te zetten, bijvoorbeeld op een dressoir of side table. Ben je bang dat de krans de muur beschadigd, maak dan gebruik van een kransenstandaard. Het leuke van een landelijke krans als wanddecoratie is, dat deze naturel al helemaal tot zijn recht komt. Maar je kunt hem desgewenst ook zelf afstylen afhankelijk van het seizoen, door er bijvoorbeeld rozenbottel of eucalyptus in te verwerken of een (subtiel) led snoer met kerst.

Wanddecoratie in landelijke stijl
Schilderijen in landelijke stijl

Landelijke sfeer aan de wand

Bij wanddecoratie in landelijke stijl denk je natuurlijk ook aan schilderijen. Met een schilderij breng je sfeer in huis en kan je de kleuren van jouw interieur subtiel versterken. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten schilderijen, canvassen en wanddoeken verkrijgbaar. Maar deze schilderijen met een donkere ondertoon, subtiel kleurgebruik én een houten lijsten brengen de ultieme landelijke sfeer bij jou thuis. En ook bij deze wanddecoratie kun je ervoor kiezen om de schilderijen niet op te hangen aan de muur, maar je kunt ze ook op een dressoir of side table zetten. Zo heb je toch vulling van de wand, maar hoef je niet met spijkers of schroeven in de weer.

Landelijke muurdecoratie van hout

Ben je op zoek naar landelijke wanddecoratie? Denk dan eens aan houten woondecoratie voor aan de muur. Hout brengt warmte en daardoor sfeer in huis. Dit houten wandrek voor tijdschriften is daar een voorbeeld van. Deze tijdschriftenhouder voor aan de muur biedt plaats aan meerdere magazines. Door de handige dwarslat kan er niets uit vallen. Om de styling af te maken, kun je er ook leuke woondecoratie aan hangen.
Ook dit houten wijnrek voor aan de wand is een echte sfeermaker (en niet alleen door de inhoud 😉 ). Dit wijnrek heeft een warme teakhouten uitstraling waardoor het gezelligheid uitstraalt. Daarnaast is dit wandwijnrek ook nog eens functioneel doordat het plaats biedt aan maar liefst 8 flessen wijn. Zo zijn houten woonaccessoires de ideale landelijke muurdecoratie voor aan die ene lege muur.

Landelijke Wanddecoratie hout
Wanddecoratie landelijke stijl van hout
Landelijke muurdecoratie hout
Houten tijdschriftenrek als landelijke wanddecoratie

Landelijke wanddecoratie hout
Houten wijnrek voor aan de wand

Wanddecoratie landelijk industrieel

Woonaccessoires van zwart metaal zie je steeds meer terug in een landelijk interieur en geven net een beetje een strakkere en industriële touch. Met deze wandrekken creëer je gezelligheid aan de wand op een leuke en speelse manier. Deze landelijk industriële wandrekken zijn verkrijgbaar in twee formaten waardoor je een leuke samenstelling kunt maken. Daarnaast bieden ze ruimte om gezellig te decoreren, met bijvoorbeeld een plantje, windlicht, poster, foto, etc.
Ook in de keuken is deze landelijke wanddecoratie zeer sfeervol. Je kunt er bijvoorbeeld kruiden of jouw favoriete kookboeken in zetten. Deze zwartmetalen wandrekjes van HouseVitamin zijn verkrijgbaar in twee afmetingen.

Wanddecoratie landelijk industrieel
Zwart metalen wandrekjes voor een landelijk industrieel effect aan de muur

Grote wanddecoratie landelijke stijl

Als laatste tip voor landelijke wanddecoratie eindig ik met een echte knaller! Want heb je de ruimte dan is deze grote kuifspiegel prachtig voor een de muur. Kuifspiegels brengen door hun soberheid in combinatie met de bekende kuif een heerlijke landelijke sfeer. Deze wit/crèmekleurige kuifspiegel is maar liefst 150 cm hoog en ruim 100 cm breed. Daarmee is deze kuifspiegel groter dan het gemiddelde exemplaar dat meestal boven de schouw wordt opgehangen. Deze kuifspiegel is zo’n statement aan de wand dat verdere wanddecoratie overbodig is. Heb je een grote hal of entree? Ook dan is deze kuifspiegel prachtige landelijke woondecoratie voor aan de wand.

landelijke wanddecoratie kuifspiegel
De bekende ‘kuif’ van de kuifspiegel
Grote landelijke wanddecoratie
Landelijke wanddecoratie groot

Ik hoop dat je na het lezen van dit blog inspiratie hebt om die ene lege wand aan te pakken met sfeervolle, landelijke wanddecoratie! Je zult zien dat je met decoratie voor aan de muur sfeer en gezelligheid in huis haalt.

Liefs,
Lonneke

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *